Laster siden...

Ofte stilte spørsmål

Nyttig informasjon og tips

Scroll deg nedover siden eller velg direkte fra nedtrekksmenyen over.

Da Selvaag hadde bygd rekkehusene i Eventyrlia laget de et dokument med informasjon om byggene. Mye av det som står på denne siden er hentet fra det dokumentet. Klikk her for å laste det ned og lese det slik det var originalt. (P.S. Noe av informasjonen i det originale dokumentet er utdatert.)


Forsikring

Alle husene er fullverdigforsikret via Gjensidige. Forsikringa gjelder skade på bygninger og faste installasjoner. Forsikringspremien betales over husleia. Vårt forsikringsnummer er 78624996. Eventuell skade meldes til tlf. 915 03100 eller epost: bygningnaring@gjensidige.no.

Det er en egenandel ved bruk av huseierforsikringa. Egenandelen betales av huseieren som bruker forsikringa. Størrelsen på egenandelen framgår av forsikringspolisen.

Forsikringa dekker plutselig og uforutsett skade pga f.eks brann, vann eller innbrudd, men ikke skade/tap av løse gjenstander eller bil i garasje. Man må derfor i tillegg ha en egen innbo- og løsøreforsikring og bilforsikring.


TV og internett

Det er Telia som er leverandør av kabel-TV og internett.

Vi har en avtale som heter "Kollektiv Flex Medium 100 mbps". Med denne avtalen kan du selv velge om du vil ha både TV og internett, bare internett eller bare TV, alt etter hvilke behov du har. Dette inneholder de ulike alternativene:

  1. TV og internett:
    • TV & Strømming med 30 poeng som kan brukes til å velge TV-innhold
    • 1 stk. Telia box
    • Bredbåndshastighet 100 Mbps
    • Trådløst bredbåndsmodem
  2. Kun internett:
    • Bredbåndshastighet 500 Mbps
    • Trådløst bredbåndsmodem
  3. Kun TV:
    • 110 poeng som kan brukes til å velge TV-innhold
    • 1 stk. TV box Mikro (Telia box kan ikke velges, da denne krever internett)

"Kollektiv Flex Medium 100 mbps" koster 429,- kr i måneden og betales over husleien.

Du administrerer ditt eget abonnement hos Telia ved å logge deg inn på Min Side på www.telia.no.

Hvis man velger alternativ 1 med både TV og internett, kan man oppgradere til flere TV-poeng som man kan velge TV-kanaler for. Nedenfor ser du en oversikt over pris for oppgradering sammenlignet med hva det koster hvis man ikke har en kollektiv avtale med Telia som vi har. Kostnaden for å oppgradere betaler den enkelte med faktura fra Telia.

TV-valg kombinert med internett Pris Ord. pris
TV & Strømming 30 0,- -
TV & Strømming 50 99,- 499,-
TV & Strømming 110 248,- 648,-

Man kan også oppgradere til en høyere hastighet enn 100 Mbps. Her er en oversikt over hvor mye de ulike hastighetene koster.

Bredbånd Pris Ord.pris
Bredbånd 100/10 Mbps 0,- 749,-
Bredbånd 250/15 Mbps 329,- 849,-
Bredbånd 500/20 Mbps 399,- 939,-
Bredbånd 750/25 Mbps 459,- 1.029,-
Bredbånd 1250/50 Mbps 529,- 1.329,-

Hvis man oppgraderer til TV & Strømming 50 sammen med Bredbånd 750 eller Bredbånd 1250 får man i tillegg tilgang til HBO Max.

Hvis man velger alternativ 2 med bare internett, kan man oppgradere til raskere bredbåndshastighet med følgende priser:

Bredbånd Pris Ord.pris
Bredbånd 500/20 Mbps 0,- 939,-
Bredbånd 750/25 Mbps 179,- 1.029,-
Bredbånd 1250/50 Mbps 429,- 1.329,-

(Prisene og hastighetene er riktige pr 1. juli 2022)


Snørydding

Det er Mortensrudhøyden Velforening som har ansvar for snørydding på fellesområdene.

Dette arbeidet er satt ut til Christiania Drift og Vedlikehold. De skal brøyte snø i Jordstjerneveien, gjesteparkeringsplasser, gangstier og trapper. De skal også strø sand/salte når det er påkrevet. På våren skal de feie bort grusen enten med maskin eller manuelt.

De er forpliktet til å brøyte snø hvis det er falt 5 cm eller mer. Ved snøfall før kl 23:00 skal det være ryddet ferdig før kl 07:00 dagen etter. Ved manglende snørydding kan man ringe dette nummeret:

22 62 50 27

Ta kontakt med Mortensrudhøyden Velforening hvis du har noen spørsmål om dette.


Maling/farger

Det er hver enkelt huseiers ansvar å sørge for at rekkehusene vedlikeholdes og males med fasadebeis slik at det ikke oppstår skade/sltasje. Det er faste fargekoder på malingen som skal brukes på yttervegg og lister. Det er ikke tillatt å benytte andre farger uten tillatelse fra styret.

Rabatt!

Vi har en avtale med Beckers Pro Senter Oslo om å få rabatt på beis når vi handler der. For å oppnå rabatten må du ha nummeret på fakturakontoen vår. Det nummeret er 902119. Det er bare mulig å få rabatt hvis man betaler for malingen når man kjøper den.

På Beckers Pro Senter har de også en oversikt over hvilke farger som brukes her på Eventyrlia. Ved å oppgi nummeret til vår fakturakonto kan de søke opp fargekodene.

Beckers Pro Center Oslo Sentrum

Waldemar Thranes gate 98

0173 Oslo

23 23 06 30

Beckers Pro Center Oslo Nord

Stanseveien 25c

0976 Oslo

21 42 10 90

Du kan se en liste over forhandlere på denne addressen: https://beckers.no/butikk

Hvis du vil kjøpe hos en annen forhandler må du oppgi disse fargekodene.

Farge Type Navn Base
Gule hus Fasadebeis Jot 645 Edelgul FGL
Brune hus Fasadebeis B 9116 Idékulör OR
Røde hus Fasadebeis B 9117 Idékulör FGL
Grå Perfekt oljemaling NCS S 1502-G A
Fargekodene for fasadebeis gjelder malingsprodusenten Beckers.

Gråfargen skal brukes på vindus- og dørkarmer og gjerder og hadde tidligere navnet Strandgrå (730.226) eller 0226 GORI, men disse kodene brukes ikke lenger av Beckers

I tillegg har vi følgende fargekoder for andre områder: (Fargekodene på vegger og tak inne i rekkehusene er de fargene husene hadde da de var nye. Vil du bruke andre farger inne i ditt eget hus, så er det selvsagt fritt fram, men fargen på yttervegger skal ikke være andre enn de som her er oppgitt)

Sted Type Farge
Lekestativ Harmoni terrassebeis Tropisk tre
Benker Perfekt oljemaling NCS S 8005-Y80R, Base C
Vegger inne glans 07 Egghvit NCS S-0502-Y
Karmlister inne Hvit farge NCS S 0505-Y
Tak inne glans 03 Hvit Scotte 3 Beckers
Tak bad glans 20 Hvit Beckers GT
Garasjeporter Jotun Optimal Lys Grå RAL 7044
Rød garasje - G2 Jotun Optimal Villvin
Brun garasje - G3 Jotun Optimal OK 6 RB 118,5 SS 126,5 GS 37
PS: Da garasjene ble beiset av Malermester Lund i 2014 hadde de en annen type beis fra Jotun, men valgte de fargene som var nærmest de opprinnelige. Derfor har de andre fargekoder enn de tilsvarende fargene på rekkehusene.

Brannvern

Det er en batteridrevet optisk røykvarsler i alle etasjer. De som fikk loftet innredet av Selvaag har seriekoblede røykvarslere slik at alle piper ved eventuell røykutvikling. De er også tilkoblet 230 volts-anlegget, men man bør i tillegg sette i et batteri slik at de virker selv om strømmen blir borte. Det er lagt tomrør mellom røykvarslerne slik at man enkelt kan seriekoble dem for de som ikke har det pr. i dag.

Ved innredning av både loft og kjeller (4 etasjer) er det påbudt med sprinkleranlegg.

Det er en brannslange under kjøkkenbenken av type NOHA Husbrannslange.

Klikk på bildet for å forstørre

Husbrannslangen er utstyrt med egen stoppekran, og skal kun benyttes ved brann og det er viktig at denne ikke står under trykk annet enn ved brann. Husbrannslangen skal ikke benyttes til vanning av blomsterklasser eller lignede.

Husbrannslangen bør testes minst en gang hvert år for å sjekke at den er i orden.

Klikk på bildet for å forstørre

Det anbefales at man i tillegg til brannslangen har minst ett brannslukkingsapparat.

Det er levert røykpipe etasjehøy elementpipe type Schiedels 39x39cm med ∅116mm røkrør. I 1. etasje er det betongdekke under parkett gulv, med unntak av hus i Jordstjerneveien 85 t.o.m 95. I 2. etasje er det trebjelkelag og gulvet er kun beregnet for lette ildsteder.

Ved montering av en peis må huseier sørge for at alle forskriftskrav oppfylles, blant annet ved montering av brannmur. Installasjonen må byggemeldes.


Fjernvarme

Boligene varmes opp med fjernvarme fra Fortum.

Fortum logo

Hus 1-28 har varme i gulvet i første etasje og radiatorer i andre og på loft. Hus 29-34 har bare oppvarming med radiatorer i alle etasjene. Alle radiatorene er termostatstyrte. Det vil si at når temperaturen i rommet når den innstilte verdien på termostaten, vil denne stenge og radiatoren føles kald. Etter hvert som temperaturen i rommet synker, åpner termostaten igjen og radiatoren blir varm. Temperaturnivået stilles inn på termostaten, der 0 er helt avstengt og 5 er maks. Det er ikke mulig å få ubegrenset høy temperatur i boligen, men temperaturen skal ikke synke under +22 oC uansett hvor kaldt det er ute.

Ved feil på varmeveksleren tar du kontakt med Fortum Oslo Varme.

Kundeservice tlf: 22 43 59 80 (mandag til fredag kl 8.00-16.00)
e-post til kundeservice: fov.kundeservice@fortum.com
Feilmeldinger: 22 43 59 80 (døgnbemannet)
Postadresse: Fortum Oslo Varme AS Postboks 184 Skøyen, 0212 Oslo

I 2007 utarbeidet Viken/Hafslund Fjernvarme et skjema som skal være i alle fjernvarmebodene. Her er skjemaet i en oppdatert versjon.

Last ned pdf

Vedlikehold

Vedlikehold på eget hus er hver enkelt huseiers ansvar. Man må sørge for at bygningsmassen ikke forfaller og medfører risiko for seg selv og andre. Ved mislighold kan styret pålegge utbedringer og eventuelt iverksette reparasjon for huseiers regning.

Fellesområdene våre er vårt alles ansvar. Vi har en dugnad på våren der vi rydder opp etter vinteren og maler/beiser lekestativ, benker og bord etter behov.

Gress- og hekklipping, snørydding og strøing blir utført av Christiania Forvaltning & Eiendom. Vakttelefonen 22 62 50 27 er betjent 24 timer i døgnet året rundt. De kan også nås på epost: post@christianiagruppen.no


Vifte/Ventilasjon

Boligen har mekanisk avtrekksvifte. Avtrekk skjer via kjøkkenhette og ventiler på WC og bad. Tilførsel av friskluft skjer via spalteventiler over vinduene og ventiler i yttervegg. Ventilasjonsviften er av typen Flexit ULV-80/100. Viftehastigheten styres via bryterpanel på kjøkkenhetten. Anlegget kan brukes på 2 måter:

  1. Et rent ventilasjonsanlegg. Spjeldet i kjøkkenhetten skal da være i lukket stilling.
  2. Et kjøkkenavtrekk over komfyr. Spjeldet skal da være i åpen stilling.

Viften skal gå hele tiden for å sørge for god luftsirkulasjon og kan ikke slås av fra kjøkkenhetten. For å stoppe viften helt må man koble fra strømmen ved selve viften på loftet. Motoren har lang levetid, men må av og til skiftes. Ved jevnig vedlikehold og rengjøring øker du motorens levetid. Ny motor kan bestilles alle forhandlere av Flexit.

Rengjøring av anlegget

Bruk følgende fremgangsmåte når viften skal rengjøres:

  • Vifteskovler rengjøres ca. en gang pr. år.
  • Trekk ut pluggen fra spesialkontakten, så viften blir spenningsløs.
  • 4 stk festeskruer ved den runde motorplaten skrues løs.
  • Hele viften kan nå trekkes rett ut av viftehuset ved å ta tak rundt den firkantede koplingsboksen.
  • Bruk et ikke vannbasert fettløsende middel og en liten skrape eller børste for å fjerne fast smuss på viftehjulet.
  • Vær forsiktig så viftehjulet ikke skades eller klemmes. Pass på at det ikke kommer væske inn i selve motoren.
  • La viften tørke skikkelig før montering.
  • Viften kan så monteres forsiktig på plass.

Kjøkkenhette

Volumhetten tørkes av med fuktet klut og vaskemiddel. Filteret bør rengjøres hver måned ved normalt bruk. Ta løs filterkassetten ved å trykke inn sneppene i framkant, ta ned filteret og frigjør filterduken ved å løsne filterholderen. Bløtlegg filterduken og filterkurven i varmt vann med oppvaskmiddel. Filterkassetten (med filter) kan også vaskes i oppvaskmaskin. Filteret må være helt tørt når det monteres igjen. Dersom ikke rengjøring utføres som foreskrevet vil ikke ventilasjon av leiligheten fungere som forutsatt, og det kan oppstå fare for brann i gammelt matfett.

Noen ganger pr. år bør volumhetten rengjøres innvendig. Tørk innvendig med fuktet klut og oppvaskmiddel.

Ventiler

Ventilene må rengjøres minimum en gang pr. år. Bruk en støvsuger med smalt hode og sug ut smuss og støv.


Utelys

Lyspære

Lampen over inngangsdøren er styrt av en fotocelle som slår på lyset når det blir mørkt. I denne lampen er det to stk 9 W lysrørlamper.

Å skifte lyspærer kan være litt vanskelig, men klikk her for en bruksanvisning på hvordan demontere lampen.

Gatelys og lysstolpene i området er Velforeningens ansvar og eventuelle feil og mangler meldes til leder i Mortensrudhøyden Velforening på e-post: mortensrudhoyden.velforening@gmail.com


Bad

I våtrom (bad, vask, dusj, wc) er det smøremembran på gulv og vegger i henhold til våtromsnorm. Membranen ligger rett bak flisene. Ved boring/hulltaking i gulv/vegg vil membran perforeres og derved gi muligheter for vannskader. Ved boring og skruing i vegger må man sørge for tetting i henhold til anbefalinger i våtromsnormen, det vi si at alle skruehull må sikres ved at silikon sprøytes inn i hullet før skrue settes inn. Det brukes et flisbor når man skal bore i flisen.

Se figur fra våtromsnormen for generell inndeling av våte og tørre soner på bad.

Klikk på bildet for å forstørre

Rengjøring av sluk

Rengjøring av sluket på badet bør utføres minst 2 ganger i året.

Sluket kan renses når risten er fjernet. Vipp risten opp med skrutrekker. Rør ikke den hvite klemringen med seks skruer. Utløpet kan renses etter at vannlåsen er fjernet. Vannlåstrakt (1) trekkes enklest opp ved å stikke fingrene ned i trakten og ta tak under denne. Vannlåskoppen (2) trekkes rett opp. Montering i mottatt rekkefølge. Vær nøye med at vannlåstrakten med gummiring kommer riktig på plass. Fukt gummiringen med vann, plassér trakten som vist på figuren med ribben rett mot bakre skrue og trykk ned – først i bakkant deretter rundt – til det stopper.

Klikk på bildet for å forstørre


Plantegninger

Her kan du laste ned plantegingene av husene, enten tre eller fire etasjer.

3 etasjer

4 etasjer

Her er det opprinnelige prospektet som Selvaag laget da Eventyrlia ble lagt ut for salg.